Mag ik me even voorstellen?


Mijn naam is Arjen Reeser. Ik ben sinds 1988 werkzaam als pianostemmer/-technicus. Door de jaren heen heb ik voor verschillende bedrijven in binnen- en buitenland gewerkt, en sinds enkele jaren ben ik actief als zelfstandig pianostemmer/restaurateur.

Wat is mijn bedrijfsprofiel?

Ik richt me uitsluitend op de akoestische piano's en vleugels, en dan met name op de volgende drie deelgebieden:

1 Stemmen
Ik ben nog van de zogenaamde "oude stempel"; dat wil zeggen dat ik geen gebruik maak van elektronische hulpmiddelen zoals stemapparaten. 

2 Reparatie
Als het gaat om onderhoud of reparatie van uw piano of vleugel: bij mij is uw instrument in goede handen. Dit geldt zowel voor het buitenwerk (de kast), het akoestische gedeelte (snaren, zangbodem, stemblok en kammen), voor het klavier (bijv. ivoor-reparaties en nieuwe toetsgarnering) als voor het mechaniek (hamers, dempers, draaipunten etc).
Last but not least kan ik zeggen dat ik bijzondere aandacht besteed aan de regulatie en de intonatie van uw instrument.

3 Restauratie
Bij de oude "klassieke" piano uit de eerste helft van de 20e eeuw volstaat een normale reparatie veelal niet meer. Dan kan wellicht worden overgegaan tot een grondige restauratie van het instrument. Het instrument wordt dan volledig uit elkaar genomen, stemblok en zangbodem worden indien nodig vervangen en alle onderdelen worden weer in nieuwstaat gebracht. Hierdoor wordt de piano zo goed als nieuw met de uitstraling van oud!

Kijk eens op deze pagina voor een overzicht van alle werkzaamheden.

Wat heb ik niet?
Een winkel met mooi glimmende instrumenten. Mijn focus ligt vooral op het restaureren van instrumenten en niet zozeer in het verhandelen daarvan. Dit sluit niet uit dat ik met enige regelmaat een leuk instrument in de aanbieding heb, maar dan is het er wel altijd één waaraan een grondige inspectie vooraf is gegaan! 

Als u meer informatie wilt neem dan gerust contact met mij op.design en hosting door Rodeto Enterprises